Gezond Water

Voldoende water drinken


Voor iedereen geldt: een gezonde levensstijl is belangrijk om lekker in je vel te zitten.

Gezond en gevarieerd eten, regelmatig bewegen, voldoende rust en ontspanning én genoeg water drinken is van het grootste belang. Voor jong én oud.

 

Het belang van water     


Water met een goede structuur, werkt heilzaam in alle levensprocessen van de aarde, het planten- en dierenrijk en de mens. De meeste mensen worden steeds bewuster dat schoon drinkwater voor onze gezondheid van essentieel belang is. De aarde bestaat voor het grootste deel uit water, ons lichaam bestaat ook uit circa 65 % water. Het grootste deel van dit water zit in ons bloed.

 

Dankzij water kunnen we afvalstoffen uit ons lichaam verwijderen. Water regelt de lichaamswarmte (door transpiratie) en transporteert voedingsstoffen, vitaminen en mineralen in ons lichaam.

 

Een volwassen persoon heeft ongeveer 2,5 liter per dag nodig. Ongeveer 1,5 tot 2 liter water dienen we te drinken, de rest komt via voeding tot ons. Om vocht tot ons te nemen is helder en zuiver water of goede kruidenthee of vruchten- of groentedranken,het beste. Koffie en thee onttrekt juist water aan ons lichaam. Wanneer we onvoldoende vocht in ons systeem hebben, weten de hersenen dat onze afvalstoffen niet verwijderd kunnen worden en kunnen er eveneens minder voedingstoffen worden opgenomen. Dit kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen.


Het verhaal over ons drinkwater?


Ons leidingwater en bronwater voldoet aan strenge eisen en deze worden nauwkeurig gemeten zodat het steeds voldoet aan de toegestane normen. Maar wat zijn de normen? Zijn de belangen en normen de juiste? De beweringen van een aantal onderzoekinstituten zijn dat er veel ongezonde stoffen zoals medicijnresten en vele toxines zich in ons leidingwater bevinden. Bronwater, wat verkrijgbaar is in de supermarkt, komt ook niet altijd goed uit de tests.Functies van zuiver drinkwater op een rij:


 • het op peil houden en transformeren van lichaamsstoffen en lichaamsvocht;
 • een goede doorbloeding en energieverdeling;
 • afvoer afvalstoffen en toxines;
 • opnemen van voedingsstoffen, mineralen en vitamines;
 • een goede spijsvertering;
 • het regelen van de lichaamstemperatuur;
 • het fris en zacht houden van de huid.

 

Als we aan ons drinkwater denken, denken we aan helder, schoon water wat we zonder bereiding veilig kunnen drinken.

Maar dat is sinds enkele jaren niet meer zo. Door onze welvaart en de bijbehorende industrialisering, komt er namelijk steeds 

meer verontreiniging in het grond- en rivierwater wat niet geheel door de reguliere zuivering kan worden verwijderd.

Medicijnen, insecticide's en meststoffen zorgen er onder andere voor dat ons drinkwater niet meer geheel zuiver is. 

Het aantal ongewenste stoffen in ons drinkwater neemt alsmaar toe.


Weten we welk effect deze restanten van kalk, chloor, bacteriën, medicijnen, fluor en onkruidbestrijdingmiddelen op ons lichaam heeft? Kalk uit het leidingwater wordt bijvoorbeeld niet door ons lichaam opgenomen en kan o.a. verstoppingen in bloedvaten veroorzaken. Kalk waar ons lichaam wel wat aan heeft zit in onze (biologische) voeding.


Het drinken van kraanwater is door deze vervuiling niet zonder risico voor onze gezondheid, terwijl water juist een zuiverende werking zou moeten hebben omdat het zoveel afvalstoffen in zich op kan nemen.


Ons verhaal   


Zoals zoveel mensen hebben we jaren gezeuld met plastic flesjes. Flesjes zijn makkelijk mee te nemen.

Maar je word ouder en milieubewuster. Plastic flesjes zijn belastend voor het milieu, en is dit eigenlijk wel zo gezond?

Maar kraantjeswater was niet in trek, en is dat dan zo gezond? Ze zeggen van wel maar ...

Daarom waren we al enige tijd op zoek naar een goede waterfilter. Enkele alternatieven passeerden de revue, zonder succes. Het gaat immers niet alleen om zuivering, maar het moet ook vitaal water zijn en wat met de mineralen?

Na een hele zoektocht en vergelijking van verschillende systemen, besloten we in mei 2019 het Aqualine Waterfilter Systeem aan te kopen.


Dit is een 4-in-1 filtersysteem dat o.a. virussen, bacteriën, hormonen, medicijnen, pesticiden uit het kraanwater verwijdert. Het    systeem mineraliseert, vitaliseert en maakt het water eventueel basisch (alkalisch). Hiermee creëer je dus zelf heel eenvoudig 

elke dag opnieuw vers, kristalhelder en gezond drinkwater in een handomdraai en er is ook geen stroom of

wateraansluiting nodig.


In de natuur ontstaat mineraalrijk  water doordat regenwater langzaam door verschillende bodemlagen sijpelt. Hierdoor wordt    het gefilterd en neemt het mineralen en sporenelementen op. De Aqualine Waterfiltersystemen werken ook volgens dit principe.

Met dit systeem bespaar je op de hoge kosten van (ongefilterd) flessenwater en spaar je bovendien het milieu omdat je het gezuiverde water dus zelf elke dag vers maakt met behulp van kraanwater.


We gebruiken dit systeem nu zelf sinds juni 2019. En zijn er laaiend enthousiast over.


 • De smaak is neutraal
 • Het is gebruiksvriendelijk
 • Onderhoudskosten zijn laag
 • We zijn ook meer water gaan drinken


Niets dan voordelen.


Wij hebben dus het zekere voor het onzekere genomen en zijn zelf ons drinkwater gaan zuiveren!

Aqualine Watersysteem
Kristalhelder en gezond drinkwater

in een handomdraai.
Nu in onze webshop

Retap waterflesDe duurzame waterfles van extra sterk borosilicaatglas, maakt duurzaam water drinken wel heel erg mooi en handig.
Nu in onze webshop